Krom dezenfekte etmesi en kolay olan çelik maddedir. İşlenmiş çelik krom suya, iklim koşullarına dayanıklı olup, tamamlayıcı ekipmanları da aynı nitelikte olduğu sürece paslanmaz ve özelliğinden birşey kaybetmez. Parlak yüzeyi ısıya dayanıklı olduğu gibi üstünde kalıntı tutmayacak tarzda en hızlışeklide hafif deterjanla temizlenebilir özelliktedir. Girdiği mekana yatırımsal değer katan krom mutfaklar, 200°C den 600°C dereceye kadar dayanıklı türlerinden dolayı her tarz şefin kullanımına uygundur.
Alev almaz özelliği meksika mutfağından hint mutfağına kadar her türlü pişirime uyum sağlar niteliktedir. Türk Standartları üstün kalitesinde işlenerek yapılan krom mutfak özellikle açık mutfak tarzını benimsemiş işletmelerde kısa sürede her sabah ilk kullanılan mutfak görüntüsünü muhafaza etmektedir. Krom mutfaklarda çalışma ve yıkama tezgahlarının da bütünsel olarak işleme alınması durumunda mekanınız var oldukca size hizmet verecek 1. sınıf bir çalışma alanı olmayı koruyacaktır.
Tamamı krom tercih edilen mutfak alanlarında drenaj ızgaralarının, musluk başlarının ve atık boru hattının en az 70 er cm bölümüünün de krom olmasına özen gösteriyoruz. Temel altında kalan boru hattının paslanmaz olmamaından dolayı sürecte oluşacak paslanmanın yüzeye ulaşmaması için 70cm lik gömülü alanın olmasına dikkat edilmesini önermekteyiz.